Triathlon

Triathlon växer så det knakar på alla fronter. Eliten får mer uppmärksamhet och mer TV-tid, det blir fler och fler motionärer som vill testa på, samtidigt som antalet tävlingar har växt enormt de senaste åren. Och just att ”testa på” är någonting som verkar tilltala många då lättillgängligheten i antalet tävlingar och klasser nu gör det lättare att hitta en tävling som passar sin nivå. 
En annan närbesläktad tävlingsform som det snackas mycket om är Swimrun. Utmanande tävlingar som kombinerar simning och löpning, oftast i kustmiljö. Det mest kända loppet är Ö till Ö, men även här poppar det upp nya roliga tävlingar.

Återigen; att ligga på rulle i en landsvägsklunga är ungefär 40% lättare än att dra själv. Cyklar du ett Ironman ska du dra arton mil... själv! Så här snackar vi stora fördelar om du och ditt ekipage kan trimma aerodynamiken. Men riktigt så lätt är det inte heller; du måste hitta en position som är krafteffektiv och som samtidigt ska vara skonsam mot din kropp – du ska ju kunna löpa direkt efter. Här finns krav på justerbarhet och variation, för att kunna anpassa cykeln efter olika personer och längder på lopp. Direkt till tempo- och triathloncyklar.​​​​​​​

UTMANINGEN

Det är få sporter som är lika utmanande som triathlon och det är i få sporter där man hittar lika dedikerade utövare. Topptriathleternas prestationer kan i vissa fall mäta sig med specialisterna i respektive gren. Nåväl, tack och lov finns det andra distanser och det finns framför allt även motionsklasser i dom flesta loppen. En lite avdramatiserad klass som kan vara bra för den som är sugen på att testa triathlon, men samtidigt har ett vanligt liv på sidan av att ta hand om.
​​​​​​​

MÅNGSIDIGHET

Att just variera sin träning har visat sig ge bättre resultat även inom sin specialgren. Plus att din vardagsträning givetvis blir mindre monoton och att det blir lättare att motivera sig själv när man märker att resultat och tider går åt rätt håll. Vi känner till flera cyklister som har börjat med triathlon och genom mångsidigheten där faktiskt har blivit snabbare cyklister. Variation i träningen är bra och det är roligt. Kondition och uthållighet är heller inget som försämras när man blir äldre. Det finns många ”farbröder” och ”tanter” som sadlat om och tagit stora kliv inom triathlon.

Därför tar vi alla triathloncyklar på beställning, just för att du ska få en cykel som passar dig.